Om de beschikbaarheid van uw installaties te maximaliseren, kunnen we ze uitrusten met controleapparatuur om hun werkingsstatus te bewaken. Op deze manier kunnen we storingen voorkomen en met een gerust hart revisies plannen.

Whirligig

Rotatiebewaking via inductieve sensor voor het opsporen van storingen zoals slippen van de band of vastlopen van de installatie.
Multi-voltage voeding 24V-240V DC/AC
Volgens model rotatiestop- of slipbewaking
Uitgangssignaal FET, SPCO- of of NPN- relais volgens model
Vast of regelbaar startvenster volgens model
Atex goedgekeurd voor potentieel explosieve omgevingen (gas en stof) in de zones 20,21 en 22 voor stof en 0,1 en 2 voor gas.

Sonde - sensoren

Samen met onze partner Siemens kunnen wij de verlenging van uw band ten opzichte van de normale waarde bewaken om de conditie en de resterende levensduur te bepalen.

Tachometrische rollen

Smart Sensor

Met onze partner ABB kunt u de bewaking van uw aandrijvingen aan ons toevertrouwen, zodat er kan ingegrepen worden waar en wanneer het nodig is.
De Smart Sensor meet trillingen, temperatuur, belastingstoestand en slijtage van uw motoren.
Via het ABB Ability platform bewaken en analyseren onze experts de gegevens om u de toereikende interventies aan te bieden.

Het maximaliseren van de uptime gaat gepaard met het verlengen van de levensduur van uw installaties. Dit wordt bereikt door overbelastingsbeveiliging, het gebruik van nieuwe technologieën, nauwkeurige dimensionering en efficiënt onderhoud.

Koppelbegrenzers

Een mechanische koppelbegrenzer onderbreekt de overbrenging van de overbelasting van de aandrijving en beschermt zo het zwakste element van de aandrijflijn in uw installatie. De overbrenging kan gebeuren door middel van wrijving of van een positieve verbinding via kogels of rollen. Met behulp van een voorziening is het mogelijk om de ontkoppeling van de begrenzer te detecteren. Zodra de oorzaak van de overbelasting weggenomen is, kan de begrenzer eenvoudig worden gereset.

Nieuwe technologieën

Op basis van de gegevens verzameld tijdens de bewaking van uw aandrijvingen , kunnen wij u adviseren een nieuw type motorbesturing te implementeren (bijv. reluctantiesynchrone motor) die uw installaties minder belasten en u energie doet besparen.

Nauwkeurige dimensionering

Een goed begrip van uw toepassingen en een nauwkeurige dimensionering voorkomt oversizing van het toestel en maakt energiebesparingen mogelijk.

Efficiënt onderhoud

De bewaking van de motorlagers en het gebruik van automatische smeersystemen zorgen voor optimale bedrijfsomstandigheden.
Het verwijderen van onbalans of uitlijnfouten gedetecteerd tijdens de bewaking en het gebruik van de ideale hoeveelheid smeermiddel zal hun levensduur maximaliseren.